Naomi Osaka, Wimbledon’da yine yok!
Japon kökenli bir tenisçi olan Naomi Osaka, sol aşil tendonunda bulunmakta olan sakatlığı sebebi ile sezonun üçüncü Grand Slam turnuvası olan Wimbledon içerisinde bu sezonda da mücadele edemeyecek.
Twitter’dan üzücü bir haber ile yapmış olduğu paylaşımda çim kortta çekilen bir fotoğrafına yer vermekte olan eski dünya bir numarası olan Japon kökenli Osaka, “Aşil tendonum henüz iyileşmedi. Gelecek sefer görüşmek üzere.” Sözlerine açıklamasında yer verdi.
Geçen yıl depresyonda olduğu sebebi ile Fransa Açık ikinci tur maçı öncesi turnuvadan çekilmiş olan Osaka, sonrasında da nadiren kortlara çıkmıştı.
İkişer Avustralya Açık ve ABD Açık olmak üzere yalnızca tek kadınlarda 4 adet Grand Slam şampiyonluğu bulunmakta olan 24 yaşındaki tenis oyuncusu, geçen yılda da Wimbledon Turnuvası’na katılım sağlayamamıştı.
Dünya sıralaması içerisinde 43. basamağa kadar gerilemiş olan Osaka, bu sezon katılım gösterdiği ilk iki Grand Slam turnuvasında Avustralya Açık’a üçüncü tur, Fransa Açık’a ise maalesef ilk turda veda etmişti. Bu durum ise canlı bahis siteleri içerisinde gündem yaratan bir durum olmuştu.